fredag 12 december 2014

Arbetsbeskrivning och utvärdering av bild arbeten

När jag började planera vad jag ville gör så hade jag många bra idéer.  Jag ville ta "mörk" för att vi går mot jul och det blir mörkare och mörkare så det var därför. Jag hade inte mycket idéer om hur jag ville göra min bild så med tiden kom jag på vad jag ville göra. 

Jag tänkte att min bild skulle bli annorlunda för när jag ritade med "kritor" så råkade jag dra med min arm. Det blev till 3D och då behövde jag tänka om helt annorlunda men jag gillade det.

 Min bild som jag tänkte mig såg lite ut som det var en svag vit penna som man skrev mörkt med och att det var svart rutig.

Jag behövde en vitt mall och 3 svarta papper och vita kritor sax och suddigum/penna. 
Jag trodde inte att jag skulle vara så usel på att skriva för hand så jag behövde använda.

Jag hade varit sjuk mycket så jag hade missat några lektioner men jag hade planerat vad jag skulle jobba med och det gjorde bara att jag jobbade mer aktivt når jag inte var sjuk längre.
Jag hade ändrat min planering lite men inte mycket. Jag hade svårt att få det som jag ville.

Jag hade inte några problem som jag behövde lösa för jag hade allt under kontroll.


Det blev som jag tänkte men jag blev faktisk missnöjd med denna bilden för att jag missade många lektioner i början.  Jag hade annars kunnat göra det mycket bättre tycker jag själv.


Jag har lärt mig att om man bara försöker så kan man få ett simpelt ord att bli så mycket mer. För när man ritar till och jobbar med ordet så utvecklas det och har en annan mening då känns det som när man redigerar det på det sättet.


Det började med att jag satt i klassrummet och tänkte på vilket ord jag ville ha. Det var inte många lektioner så jag visste att jag behövde komma på något snabbt för jag hade inte tid att bara sitta och inte göra något. Så såg jag EXIT skylten över dörren framför mig. då fick jag en bild och en idé.

Syftet är att varje år så är det många bränder i Sverige som är på grund av att man glömmer släcka ljus eller spis. En sådan här skylt har speciellt ljus som man ser bättre än vanligt ljus.

Jag tänkte mig min blid att det var en spis som brann och en dörr med exit ovanför och en guben som sprang mot exit.

Jag behövde en låda,4 vita papper, pennor och suddigum

Jag hade det lite stressigt så jag behövde ändra lite. Jag hann inte med att göra väggarna eller lite andra detaljer men jag blev ändå nöjd.

Jag behövde ändra för att jag tänkte att jag skulle ha 2 dörrar men det ändrade jag. Andra detaljer som andra 3D saker som min gubbe som jag skulle ville göra.

Det blev nästan som jag hade tänkt mig men jag hade velat ha mer detaljer men annars var jag nöjd.

Olikheter:
Båda mina bilder är olika jag har använt olika tekniker på dom. Jag gjorde det med kritor och papper
på den första "mörk". På min andra så använde jag mig av en låda och jag ritade för hand med pennor.
Den ene är en låda och den andra är en vanlig bild. Mörk är ett adjektiv medan exit är ett substantiv.

Likheter:
Båda är bilder som beskriver ett ord.
Båda bilderna blev som jag trodde men jag behövde ändra lite på båda.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar